Ahogy ígértem, itt láthatjátok a képeket a fantasztikusan sikerült
Sonkás-Fokhagymás Kalácsról.
Ma sajtos pogácsát is sütöttem, hivalaosan Kemencés pogácsának hívják.
Ezt a receptet a Dr.Oetker Expressz Élesztő tasakján olvastam és nagyon megtetszett, így hát úgy döntöttem, hogy megosztom veletek.Hozzávalók: (kb. 60 db-hoz)
- 375 g búzaliszt
- 100 g lágy vaj vagy margarin
- 1 tojás
- 175 ml tejföl (20 %-os)
- 1 teáskanál só
- 1 tasak Dr.Oetker Expressz Élesztő
- 1 tojás a kenéshez
- kb. 100 g reszelt sajt a tetejére
A lisztet egy keverőtála szitáljuk, elkeverjük benne az Expressz Élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkalapon kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk, tetejét késsel bevagdossuk. Kisebb pogácsa-szaggatóval kiszaggatjuk, sütőlemezre helyezzük, majd letakarva 15 percig pihentetjük. A pogácsákat felvert tojással megkenjük, reszelt sajttal meghintjük, és a sütő középső részébe tolva megsütjük.
Sütési hőmérséklet: alsó és felső sütés: 180 C fok előmelegítve; légkeveréses: 160 C fok előmelegítve; gáz: 2-3. fokozat előmelegítve.
Sütési idő: 25-30 perc
Ilyen pogit már másodszor készítettem. Borsi is már majdnem megkóstolta. Remélem hamarosan lesz rá alkalom, hogy veletek is megosszam ezt az élményt (nem csak virtuálisan). :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése