2011. augusztus 5., péntek

Tanulom....

Már régóta nagy tervem,hogy nagypapám kedvelt mesterségébe kicsit belekóstolhassak...a nyárnak és egy nagyon kedves kollégám,nagyon kedves feleségének köszönhetően ez valóra válhatott és tanulhatom a fafaragás alapjait. Sajnos nagyapám már elköltözött s most a mennyei hazából figyel,amint sete-sutáskodom a fával:) (vagy mosolyog,vagy a fejét csóválja,hogy"ejnye-ejnye kisonokám..." :)
Szóval belevágtam szó szerint..egy két vágás az ujjamra is sikeredett,de a többsége a fába:) Ilditől tanulom,aki maga egy nagyon szép céllal tanult meg faragni: nagyapja sírjára készített kopjafát!!!S azóta is farag,s most tanítgat engem is,amiért nagyon hálás vagyok.A hétvégén elhoztam nagyapa összes eredeti szerszámát is...nagyon különös érzés!Nagyon nagy élmény..szeretném veletek megosztani első még készülőben lévő igazi munkámat,egy fali kulcstartó lesz majd,persze addig még nagyon sok munka lesz vele, s pár vízhólyag,de az élmény mindent kárpótol:)

5 megjegyzés:

Éva írta...

:) Írtam a másikon is, Borsi, hihetetlen vagy!!! Fantasztikus, hogy amibe fogsz, abban sikeres, és nagyon ügyes vagy! Szerintem Te még "sokra viszed", ahogy régen szokták mondani!!:) Én meg majd büszkélkedek, hogy micsoda híres barátnőm van! Köszönöm, hogy ismerhetlek!!!:)
Bütykölde forever!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)

Borsi írta...

Drága bnőm!!!Ne hozzál zavarba jó?Nem láttad még közelről :D Nagyon szeretlek benneteket!!!!Nekem ez a faragás nagyon különleges dolog és érzés...Nem is gondoltam volna,hogy ennyire és ilyen rövid idő alatt megszeretem... és közétek tartozni az igazi öröm!!!I LOVE BÜTYI!!! (Ha esetleg úgy lenne majd ahogy mondod,-amit nem hinnék-mindenhol meg fogom említeni a legklasszabb közösséget a világon: BÜTYKÖLDÉT!!Aztán adhatjátok sorra az interjúkat:)Bütyi forever!:)

Borsi írta...

Ja!És még nem láttad Ildi milyen gyönyörűeket farag!!!!Aztaaa!!!!Eszméletlen ügyes!!!Majd mutatok képet róluk!Puszika

Vica írta...

Ezt NEM HISZEM EL! Kizárt, hogy első műved legyen... Voltunk kétszer idén a Művészetek Völgyében, és ott nem láttam ilyen harmonikus faragványokat, pedig elábrándoztam, milyen jó lenne egy ilyen fogas... Még azelőtt szeretnék egyet rendelni, hogy világhírű művész árain kellene törleszteni:D :D

Borsi írta...

:D Rengeteg tervem van...Tiétek az első :) Ezt a mesterem,Ildi rajza alapján faragom:)Nagyon nagyon ügyes!!!Minden alkalommal egyre jobban beleszeretek a faragásba:)Köszönöm a kedves szavakat!:)Majd igyekszem vele,reményeim szerint jövő héten kész és pácolhatom:)Hiányoztok már!!!!Puszi