2010. december 18., szombat

Mézeskalács recept.




Hozzávalók:

  • 50 dkg méz
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 kg liszt
  • 1 tojás
  • 1 púpozott mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1,5-2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés:

A mézet lassú tűzön összekeverjük a vajjal és a cukorral. Amíg kihűl, összekeverjük a lisztet, a fűszereket és a szódabikarbónát.
A langyos!!!! mézet és a tojást belekeverjük a lisztbe. Jól megdolgozzuk a tésztát. Legalább 1-2 órát kell pihennie /én egy éjszakát szoktam hagyni állni/. 4 mm vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és 1 cm-re rakjuk egymástól őket a tepsiben. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-15 percig sütjük. Akkor jó, ha halványan pirul sütésnél. Hagyjuk kihűlni, mert sérülékeny sütés után.

Ez azért szerintem elég nagy adag, a fele bőven elég. Nálam csak egy kisebb része van (anyunál a maradék). Kicsit kevésnek is tartom :( De sütni már nem fogok pluszba!

És ne túl vékonyra nyújtsátok ki, mert azért lesz nagyon kemény, ha vékonyra van nyújtva. vastagabbak maradnak, akkor puhábbak is maradnak :)

Nincsenek megjegyzések: