2012. február 4., szombat

Újult erővel...

Boldog Új Évet Kívánunk kedves olvasóinknak!

Itt az új év, újult erővel vetettük magunkat az "alkotásba".
Ettünk, ittunk, bütykölgettünk, alkotgattunk, beszélgettünk sokat, és gyorsan eltelt a január.

A február első pár napja aktív bütyköléssel telt nálunk, ezeket az alkotásaimat szeretném nektek bemutatni!

1. Csenge lánykám nagypapája (Tomapó) készített egy madáretetőt, tele töltötte magokkal, és rám bízta, mit hozok ki belőle. Hát, így sikerült! :-)

Hogyan készült - Fa madáretető
 2. Csenge 2. születésnapját ünnepeltük tegnap (febr. 3.), erre a jeles napra készítettem neki egy kis füzetet a Bogyó és Babóca című mese szereplőiből. Kigyűjtöttem a képeket a www.bogyoesbaboca.com oldalról, Word dokumentumban szépen méretre igazítottam őket, színesben kinyomtattam, majd egy kedves barátnőm, Andi segítségével lelamináltam. Utána kis kártyákat vágtam az A4-es lapokból, majd a közeli fénymásolóban összespiráloztattam. Íme a kész füzetecske:



3. Igaz, egy héttel a szülinap előtt, de szülinapi tortát is készítettem - talán ezt is nevezhetjük bütykölésnek. Azért készült egy héttel előbb, mert a nagyszülők csak így értek rá, a mostani hétvégén nem.
Ha valakit esetleg érdekel, később szívesen leírom a receptet is, de egyenlőre itt egy kép a Sárgabarackos joghurttortáról.



4. Elhatároztam, hogy kötök Csenge babának egy pulóvert. Elkezdtem! (A kép színe csak hasonló az eredetihez, ami szerintem nagyon csajos!) Jelenleg itt tartok:


Kedves Bütykölők!
Ahogy megbeszéltük, tegyétek fel ti is aktuális munkáitokat a blogra, hogy mindenki láthassa, milyen aktív ez a kis csapat! :-)

7 megjegyzés:

Vica írta...

Nagyon jók lettek!!!!!!!!!! Boldog szülinapot Csengének!!!!!!!!!!!!

Friderika-anya írta...

Köszi szépen Vica! Remélem jól van a kis (nagy) család! Ambrus sokat eszik-alszik? Mira imádja? Remélem hamarosan újra együtt bütykölhetünk! :-)

Kitti írta...

Nagyon boldog szülinapot Csengének! Tetszik a madáretetőd!!!!

Friderika-anya írta...

Köszi Kitti! :-)

Zsuzsi írta...

Frida, köszönjük "újult erődet", nagyon ügyes vagy!!:) A tortarecept érdekelne, ha nem nagy fáradság..:) (és a múltkori pizzádét is elkérhetném?:))
Követlek ám majd Benneteket, remélem a február is bütykölésben gazdagon és olyan jó hangulatban telik majd, mint az elmúlt hónap!!!
Üdv Messziből!

Borsi írta...

Nagyon szépek lettek Dike!!!Ügyi vagy!!!!Már várom,hogy találkozhassunk!!!Puszi

Friderika-anya írta...

Zsuzsi: Ma alvás alatt felteszem a torta és a pizza receptet is!
Borsi: Köszi! Már mi is várjuk a talit!!! A hó remélem nem marad ekkora, mert akkor nem biztos, hogy el merek indulni Csengével! :-(